Ce să vizitezi în Valencia în 7 zile

Dacă ar fi să aleg un loc în care să mă mut fără să clipesc des și bogat din gene, acela ar fi Valencia cu împrejurimile ei. Am găsit în acest colț de lume o climă blândă, cu 24-26 de grade în octombrie, plaja la doi pași, un oraș cu istorie plină și bogat în evenimente culturale și multe clătiri de ochi dornic de frumos.

Zborul durează circa 3 ore, în care ai timp să citești și să visezi la mare și la un oraș de coastă cu o arhitectură modernă, dar și cu clădiri clasice, medievale, ori  în dulcele stil Art Nouveau.

Infrastructura orașului este una care te face să uiți că ai nevoie de mașină și nici nu aș recomanda întrucât parcarea în centru e dificilă. Și apropo, gara din Valencia este o veritabilă operă de artă ce trebuie vizitată. Ca să nu mai lungesc vorba, mai jos am să redau principalele obiective turistice ale citadelei:

 • În Plaza del Ayuntamiento se poate vizita atât primăria (Ayuntamiento), cât și Correos, clădirea poștei care se află vizavi. L-V, 10-15. Intrare liberă.
 • Mercado de colon (piața), Biserica de Santo Juanes & Llotja de la Seda (fosta bursă). L-V, 09:30 – 19, S-D, 09:30-15. Preț bilet: 2 €. Intrare gratuită duminica.
 • Plaza de la VirgenPalau de la Generalidad (clădirea Guvernului) și Catedrala de la Virgen.
 • Orașul vechi: Bario del Carmen.
 • Museo de la ceramica (muzeul ceramicii). Ma-S, 10-14, 16-20, D, 10-14. Preț bilet: 3 €.
 • Museo de bellas artes (muzeul de arte frumoase). Ma-D, 10-20. Intrare liberă.
 • Plaza de toros și corida cu muzeu. Ma-D, 10-19. Bilet: 2 €.
 • Plaza de la Reina.
 • El Oceanografico – aici vă trebuie o zi întreagă, pentru a savura pe îndelete și vă asigur că merită prețul unui bilet în acest imens parc. Găsiți în link mai multe detalii despre acest loc: Oceanografic. L-D, 10-18. Bilet: 29,10 €
 • El Miguelete – turn medieval. L-D, 10-13. Panorama orașului este spectaculoasă din acest loc. Preț bilet: 2 €.
 • Catedrala din Valencia deține pocalul Sfântului Graal. Preț bilet: 7 €.
 • Ciutat de les Arts i les Ciències (Zona Artelor și Științelor) care are și parc, dar și expoziții exterioare. Opera din Valencia se află în această zonă, precum și Oceanografico, acvariul grandios.
 • Bioparcul este o zonă verde de 10 km în care animale africane nu sunt închise în cuști, ci au granițe aproape invizibile. L-V, 10-18. Preț bilet: 23,8 Euro/adult, 18 Euro/copil.
 • Jardi de Turia este probabil una dintre cele mai vaste grădini europene. În 1957 râul Turia care curgea prin oraș a produs inundații catastrofale, cursul i-a fost redirecționat și a crescut pe albia acestuia – grădina amenajată astăzi până în cele mai mici detalii.

Plaja din Valencia este cea mai lată pe care am văzut-o vreodată, iar promenada estimez să aibă câtiva kilometri. De-a lungul ei sunt numeroase restaurante și baruri de la care se poate admira priveliștea și se poate servi tapas ori mânca.

Alte informații utile

În afara lunilor ianuarie și februarie, când aerul este umed și răcoros, Valencia poate fi vizitată oricând. Spre exemplu, în luna octombrie temperatura aerului poate ajunge până la 28-30 de grade și se poate face baie în mare.

Un menu de prânz se poate servi în centru, la restaurantele locale, la prețul de 10-12 Euro/persoană.

Tapas este o gustare care include o băutură alcoolică și o porție mică de mâncare. Costă în jur de  4-5 Euro.

Oficiul de turism din Valencia esteVisitValencia.

Pentru un sejur de mai multe zile este indicat să achiziționați cardul Valencia Tourist Card care oferă discounturi și prețuri reduse la muzee, transport în comun gratuit cu număr nelimitat de călătorii și alte reduceri. Prețul variază în funcție de numărul de zile: 1 zi-13,5 Euro,2 zile-18 Euro, 3 zile-22,5 Euro. Achiziția online oferă 10% discount.

Pentru cei sportivi, se pot închiria biciclete cu care să faceți turul orașului sau promenadei.

Transport

Opțiuni de zbor: Skyscanner.

Aeroport-centru: metrou, aproximativ 20 minute.

Cazarea se poate găsi cu ușurință prin airbnb sau booking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *