Arcul de Triumf poate fi vizitat

Vești bune pentru cei care doresc să viziteze Arcul de Triumf din București. Monumentul va fi deschis spre vizitare gratuită în weekendul 26-27 ianuarie 2019.

Alături de Catedrala de la Alba Iulia, Mausoleul de la Mărășești, Crucea de pe muntele Caraiman, Mormântul & Mausoleul din Parcul Carol, Arcul de Triumf este unul din monumentele care comemorează participarea țării noastre la Primul Război Mondial și reîntregirea teritoriilor române.

Construit inițial între 1921-1922 și proiectat de arhitectul Petre Antonescu, Arcul de Triumf a fost acoperit în ipsos peste scheletul metalic. Graba era dată de contextul încoronării regelui Ferdinand I și a reginei Maria ca suverani ai României Mari. Puteți vedea aici cum arăta inițial monumentul. Datorită intemperiilor, ipsosul s-a degradat, iar în 1932 s-a decis refacerea lui, cu sculpturi în piatră  și marmură de Rușchița, după modelul celui din Paris. Populația a donat (ca și în cazul Ateneului) circa 7 milioane de lei pentru a ajuta la refacerea sa. Astfel, Arcul de Triumf a fost construit din granit de Deva, cu basoreliefuri. Inaugurarea s-a făcut la 1 decembrie 1936, când se împlineau 18 ani de la Marea Unire.

Vizitarea Arcului de Triumf va putea fi făcută gratuit în weekendul acesta. Pe viitor monumentul se va alătura pe lista celor ce vor putea fi vizitate cu program permanent.

Programul de vizitare: 26 & 27.01.2019, între 10 – 18, ultima intrare va fi la 17:50.

Veniți și voi?