Centrul evenimentelor culturale din București se mută în curând, pentru 5 zile la Romexpo. Peste 50 de titluri noi și sute de titluri bestseller îi așteaptă în standurile TREI și Pandora M/ PanDA (ambele situate la nivelul 0.00 din pavilionul central Romexpo) pe toți cei pasionați de cărți bune. Cea de-a 25-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învățătură se desfășoară anul acesta între 14-18 noiembrie, la Romexpo.
Cititorii cuprinși de ”febra Ferrante” vor descoperi în colecția Literary Fiction un nou titlu semnat Elena Ferrante – “Zilele abandonului”. Cartea descrie încercarea unei femei părăsite de a găsi, după luni de furie, îndoieli, autocompătimire şi disperare, o cale de a-şi depăşi suferința şi de a-şi construi o nouă viață. Tot în colecția Literary Fiction anunțăm apariția altor două titluri: “Împărăția pământului” de Hoda Barakat și noul roman semnat de Leïla Slimani – „În grădina căpcăunului”. Captivant, erotic şi îndrăzneț, „În grădina căpcăunului” oferă o explorare a sexualității, a adicției şi a nevoii unei femei de a simți că trăieşte.
Fanii cărților publicate de Editura Pandora M în colecția Literati se vor bucura de o călătorie remarcabilă și vor descoperi o istorie a lumii uimitor de originală în cartea “Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii” de Peter Frankopan. La Gaudeamus vom face cunoștință cu cea mai faimoasă rață-detectiv din lume – Miss Mallard. Îndrăgitul personaj al lui Robert Quackenbush rezolvă mister după mister în primele două volume ale seriei “Misterele lui Miss Mallard” – “Orașul pierdut” și “Furturi în Texas”.
Tinerii cititori vor avea ocazia să evadeze într-o lume magică prin intermediul romanului „Țara nesfârşitelor poveşti” scris de Kate Saunders. Iar colecționarii seriei Cine? Ce? Unde? se vor bucura de o nouă apariție – „Cine a fost Tutankhamon?”. În colecția PanDA au apărut personaje noi, simpatice și prietenoase – lupușorul Lou și Iepurașul, dar și cărți noi cu Mog și Elmer. Lista noutăților PanDA va cuprinde: “Adio, MOG” de Judith Kerr, “Elmer și străinul” de David McKee, “Lupușorul Lou este gelos” și “Lupușorul Lou pleacă în aventură” de Antoon Krings, “Cine a inventat școala?” de Emma de Woot, “Calendarul copiilor” de John Updike, “Iepuraș fuge de acasă” și “Crăciunul lui Iepuraș” de Harry Horse; o surpriză frumoasă va fi “Prima mea cărticică Elmer” de David McKee, o carte cu coperți în formă de elefant pe care cei mici o vor adora.