Noutăți la târgul de carte Gaudeamus 2018

Centrul evenimentelor culturale din București se mută în curând, pentru 5 zile la Romexpo. Peste 50 de titluri noi și sute de titluri bestseller îi așteaptă în standurile TREI și Pandora M/ PanDA (ambele situate la nivelul 0.00 din pavilionul central Romexpo) pe toți cei pasionați de cărți bune. Cea de-a 25-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învățătură se desfășoară anul acesta între 14-18 noiembrie, la Romexpo.

Cititorii cuprinși de ”febra Ferrante” vor descoperi în colecția Literary Fiction un nou titlu semnat Elena Ferrante – Zilele abandonului”. Cartea descrie încercarea unei femei părăsite de a găsi, după luni de furie, îndoieli, autocompătimire şi disperare, o cale de a-şi depăşi suferința şi de a-şi construi o nouă viață. Tot în colecția Literary Fiction anunțăm apariția altor două titluri: “Împărăția pământului” de Hoda Barakat și noul roman semnat de Leïla Slimani – „În grădina căpcăunului”. Captivant, erotic şi îndrăzneț, „În grădina căpcăunului” oferă o explorare a sexualității, a adicției şi a nevoii unei femei de a simți că trăieşte.

Fanii cărților publicate de Editura Pandora M în colecția Literati se vor bucura de o călătorie remarcabilă și vor descoperi o istorie a lumii uimitor de originală în cartea “Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii” de Peter Frankopan. La Gaudeamus vom face cunoștință cu cea mai faimoasă rață-detectiv din lume – Miss Mallard. Îndrăgitul personaj al lui Robert Quackenbush rezolvă mister după mister în primele două volume ale seriei “Misterele lui Miss Mallard”“Orașul pierdut” și “Furturi în Texas”.

elefant.ro

Tinerii cititori vor avea ocazia să evadeze într-o lume magică prin intermediul romanului Țara nesfârşitelor poveştiscris de Kate Saunders. Iar colecționarii seriei Cine? Ce? Unde? se vor bucura de o nouă apariție – „Cine a fost Tutankhamon?”. În colecția PanDA au apărut personaje noi, simpatice și prietenoase – lupușorul Lou și Iepurașul, dar și cărți noi cu Mog și Elmer. Lista noutăților PanDA va cuprinde: “Adio, MOG” de Judith Kerr, “Elmer și străinul” de David McKee, “Lupușorul Lou este gelos” și “Lupușorul Lou pleacă în aventură” de Antoon Krings, Cine a inventat școala?” de Emma de Woot, “Calendarul copiilor” de John Updike, “Iepuraș fuge de acasă” și “Crăciunul lui Iepuraș” de Harry Horse; o surpriză frumoasă va fi “Prima mea cărticică Elmer” de David McKee, o carte cu coperți în formă de elefant pe care cei mici o vor adora.