Concurs ecvestru la Florești între 28-30.09

Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul – a fost unul dintre cei mai bogați oameni ai vremii lui. 

Nababul împreună cu sotia lui, Ecaterina, luând ceaiul în grădinile de la Floresti. Foto: Romania Ilustrata, 1905 via KHS.

Avocat, politician, apoi prim-ministru, el a înălțat câteva  dintre cele mai frumoase clădiri din România (vezi Palatul Cantacuzino din București ori de la Bușteni), dar pe cel de la Florești nu a apucat să-l isprăvească. Pe Domeniul Cantacuzino de  la Florești, județul Prahova se desfășoară cea de-a cincea ediție a concursului Karpatia Horse Show, între 28 și 30 septembrie, care va accentua notele eleganței destinse, din anii anteriori.

Maeștrii în arta călăriei și a dresajului, precum și cupluri de călăreți și cai de 2* și 3*, arbitrii din numeroase țări vor călători spre meleagurile românești, pentru a participa la Concursul Complet Internațional cu probele dresaj, obstacole şi cross-country, precum și la Concursul Internațional de Atelaje.

În urmă cu cinci ani, înainte să demarăm Karpatia Horse Show, proba completă devenise aproape inexistentă în România. Mai existau doar câțiva sportivi care o practicau. Între timp, lucrurile au luat o altă turnură.”, spune Mihnea Vârgolici, directorul evenimentului Karpatia Horse Show care anunță în premieră: “Miron Bococi, românul numit și vrăjitorul de cai, stabilit în zona Barcelonei, va fi prezent la concurs împreună cu patru cai dintre caii săi pentru a prezenta un moment de dresaj natural de o mare sensibilitate și eleganță. Marea câștigătoare de anul trecut, Roo Fox din Marea Britanie, și-a anuntat prezența cu 8 cai pentru a participa la Concursul Complet cu probele dresaj, obstacole și cross-country. Călărețul britanic de 4*, Spencer Sturmey, va susține un stagiu de pregătire în zilele de dinaintea concursului pentru cei care vor să se perfecționeze în disciplina probă completă. Spencer Sturmey este la ora actuală unul dintre cei mai faimoși comentatori pe disciplina sporturilor ecvestre!” 

Ca noutate, în acest an spectatorii vor putea urmări competiții și show-uri ecvestre, nu numai pe terenul principal de concurs, ci și pe o a doua arenă. Vor mai exista: prezentări de cai eleganţi şi ogari, momente surpriză şi maşini de epocă, dar și acces într-o zonă comercială variată și oferte exclusiviste în zona VIP.

Echitaţia nu este doar un sport, ci un mod de viaţă, în care orice iubitor de natură şi de frumos își va găsi locul, fie că este sau nu pasionat de cai. În edițiile anterioare, zeci de mii de spectatori s-au bucurat de mixul de activități oferit pe parcursul a trei zile de competiţie și relaxare.

Biletele și abonamentele achiziționate în avans de pe site-ul bilete.ro  beneficiază de discounturi de până la 70%. Copiii între 3 și 14 ani beneficiază de prețuri preferențiale, iar accesul le este permis doar însoțiți de părinți. Copiii cu vârste de până la 2 ani au acces gratuit.

Pînă pe 16 Septembrie :

  • prețul unui abonament pentru cele 3 zile de show este 35 de lei pentru adulți, 50 de lei pentru un adult + 1 copil și 60 de lei pentru un adult + 2 copii.
  • Pentru vineri, 28.09, biletele costă 10 lei pentru un adult, 15 lei pentru un  adult și 1 copil și 20 lei, un  adult + 2 copii.
  • Pentru 29.09 sau 30.09, prețurile biletelor valabile o singură zi sunt: 25 de lei pentru adulți, 35 de lei pentru un adult + 1 copil și 45 de lei pentru un adult + 2 copii.

Click pe hartă pentru localizarea evenimentului.

În zilele de desfășurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziționa de la punctele de acces, în incinta Domeniului Cantacuzino – Florești, Prahova. Pentru a intra în atmosfera Karpatia Horse Show, vă invităm să urmăriţi aici retrospectiva ediției 2017. Mai multe detalii şi imagini de la ediţiile anterioare și ce va urma găsiţi pe http://www.karpatiahorse.ro sau pe pagina oficială de Facebook  și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *