Vizită în Valencia: Oceanografic

Povestind despre minunata vacanță în Valencia aici, am preferat să fac o postare separată despre Oceanografic – cel mai mare acvariu din Europa și al treilea din lume. Am citit păreri care spuneau că dintre toate acvariile văzute (Barcelona, Lisabona) acesta este cel mai frumos. Înclin să le dau dreptate.

Aflat în zona nouă a orașului, denumit Orașul Artelor si Stiintelor – Ciutat de les Arts i les Ciències – Oceanograficul se află lângă Operă și spațiul expozițional.

Mă indispun grădinile zoologice, păsările în captivitate sau orice limitare brutală a libertății unui animal de orice fel. În privința acestui imens parc, nu am simțit tristețe pentru că mediul fiecărei ființe părea desprins din natură. Mai puțin la delfini, unde spațiul mic și obligativitatea de a face giumbușlucuri, m-au făcut să mă întreb cum ar fi fost dacă specia umană ar fi fost obligată să performeze întocmai… Dar asta e o altă discuție.

În primul și în primul rând, e bine să veniți de dimineață la Oceanografic, ca să aveți timp pentru o plimbare pe îndelete. Spațiul este foarte mare, extrem de bine organizat, împărțit pe specii, pe zone ale globului, acvarii de toate dimensiunile și formele. Habitatele sunt cele care stabilesc zonele. Se pot face multe activități cum ar fi cinema în 4 D, showuri care au loc la anumite ore, poți fi trainer pentru o zi, poți face scufundări alături de rechini ori poți dormi alături de ei… uuu. Lista și prețurile activităților o găsiți aici.

Au fost extrem de multe ah-uri si oh-uri exclamate la vederea unor  animale spectaculoase, dar cel mai aproape de suflet mi s-au lipit focile care s-au drăgălit și s-au îmbrățișat în continuu.

Au mai fost: fluturi, aligatori, broaște țestoase de sute de kilograme, păsări flamingo, balenă beluga cu puiul ei după 13 luni de sarcină, lei de mare, mii de specii de pești din toate colțurile lumii.

Vă închipuiți bucuria copiiilor când văd așa ceva, dacă noi, adulții, am fost absolut mesmerizați de toate minunățiile.

Biletul nu este ieftin, dar vă asigur că merită. Un bilet simplu costă 29,10 EUR/adult și 21,85 EUR/copil. Dacă doriți în plus acces la cinema 3D și la muzeul Științelor, costul ajunge la 37,40 EUR/adult. Bilete.

Credite foto: Adrian Ștefănescu & Oana Apostolescu.Booking.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *