Intrare gratuită la Muzeul Colecțiilor de Artă

Așa cum vă povesteam și aici, nu e nevoie să așteptați Noaptea muzeelor pentru a călca pragul acestora, aveți posibilitatea de a vizita gratuit muzeele chiar și în restul anului.

În prima miercuri a fiecărei luni, Muzeul Colecțiilor de Artă își deschide porțile gratuit pentru vizitatorii săi. De fapt, toate muzeele care fac parte din Muzeul Național de Artă oferă această intrare liberă.

În opinia mea, Muzeul Colecțiilor de Artă rivalizează cu fratele său mai mare, Muzeul Național – prin operele de artă găzduite aici.

Construit sub formă de U, Palatul Romanit cu arhitectură romantică conține 44 de colecții donate de diverse persoane, iubitori de artă – către statul român. Istoria Palatului Romanit ne duce până în secolul 19 când a ajuns în posesia lui Grigore Romanit, Mare dregător al Prințului Grigore Ghica. Nu se știe cine a fost primul proprietar ce a comandat palatul arhitectului Facca, care a murit înainte să isprăvească clădirea.

Sunt expuse picturi, sculpturi, piese de mobilier, lucrări de artă românească modernă și populară, repere ale istoriei artei. Cel mai mult mi-a plăcut parterul, unde se regăsesc lucrări în stilul impresionist, dar și camera de la etajul 1 care găzduiește cea mai mare colecție a picturilor lui Nicolae Grigorescu pe care am văzut-o vreodată laolaltă.

Pentru a vedea pe îndelete cele trei corpuri de clădire, am avut nevoie de aproape 5 ore.

Preț bilet: 15 lei.

Program: 11.00 – 19.00 (mai – septembrie), 10.00 – 18.00 (octombrie – aprilie). Închis duminică, luni, marți și în sărbătorile legale.

Adresă: Calea Victoriei nr 111.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *