7 locuri de văzut în Transilvania

Deunăzi m-a întrebat cineva ce să vadă prin vestul țării și mi-am amintit de mini vacanța pe care mi-am organizat-o în Transilvania. Am plecat cu mașina din București pe DN cu următorul traseu:

1. Cetatea Rupea: după Brașov, alegem drumul spre Sighișoara, la 65 de km de Brașov, pe partea dreaptă ne iese în cale, mândra fortăreață. Se poate parca chiar sus, în parcarea muzeului, iar vizita durează circa o oră.

Istoria spune că este cea mai veche așezare, ce datează din neolitic și paleolitic, atestată în 1324 când saxonii s-au adăpostit aici de regele Carol I al Ungariei. Citadela a fost reclădită de romani pe ruinele unui fort dacic cucerit. Situată la confluența dintre Țara Românească, Moldova și Valahia, cetatea s-a aflat într-un punct strategic și a fost extinsă sistematic între secolele X-XIV. Legenda spune că regele Decebal și-a luat viața în această cetate, la finalul celui de-al doilea război daco-roman (105-106).

Program de vizitare: 01.11– 31.03, 9:00 – 17:00 // 01.04 – 31.08, 9:00 – 20:00 // 01.09 – 31.10, 9:00 – 17:00

Preț bilet: 10 lei/persoană, 5 lei/copii.

2. Satul Viscri: peisaj de Windows, câmpuri de te îndeamnă la visare și la picnic, merită o plimbare în inima satului să vedeți biserica fortificată și stilul de viață local care din păcate m-a impresionat din prisma nevoilor sătenilor, iar copiii au venit la noi să ne ceară bomboane. 🙁

3. Sighișoara: aici se poate înnopta, pentru a vedea orașul pe îndelete. Turul orașului medieval nu trebuie să rateze: Turnul cu Ceas, Scara acoperită, Cimitirul medieval.

Am stat la Casa Cositorarului, un loc ca acasă, cu camere chic și mâncare bună de tot, situată chiar lângă vestitele scări ale Sighișoarei.

4. Biertan: apucând drumul spre Sibiu, faceți stânga spre acest sat pitoresc care apare la 10 minute de drumul național.

5. Sibiu: un oraș ca nici un altul din România. Curat, îngrijit, cu pensiuni centrale cochete, în Sibiu se află numeroase atracții, unele mai turistice, altele, mai puțin. Am dedicat o postare separată pentru vizita în această urbe transilvană pe care o regăsesc mereu cu plăcere: 15 locuri de vizitat în Sibiu.

6. Palatul Bruckental din Avrig. Se poate înnopta aici, palatul este parțial renovat și se organizează evenimente, dar eu am făcut un tur al domeniului, am băut ceva și am plecat la drum. Adresă: Str. Gheorghe Lazar nr. 39, Avrig.

7. Făgăraș – se vizitează Cetatea Făgărașului, un tur complet durează cam 2 ore, mi-a plăcut foarte mult, iar prețul biletului este de 15 lei/persoană, 7 lei/copii.

Program de vizitare: 15.05– 15.09, Ma-Vi 08-19, S-D 10-18; 16.09– 14.05, Ma-Vi 08-17, S-D 9-17.

O masă foarte bună în Făgăraș am mâncat la Casa Terra: strada Negoiu 2A.

Lângă Făgăraș se află un sat pitoresc numit Cincșor unde găsim o biserică fortificată și o casă de oaspeți frumoasă.

Întoarcerea spre București a fost pe la Șinca Nouă, Râșnov (și aici este o cetate), Predeal.

Booking.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *