Micul Prinț la Teatrul de Comedie

Într-o seară friguroasă de decembrie, norocul a făcut ca un prieten să cumpere bilete la Micul Prinț. Cu toate astea, el n-a mai ajuns, fiindcă se dusese înainte să-și aranjeze puțin freza și a rămas la… tuns.

Povestea fascinează deopotrivă copii mici și mari. Subiectul abordat în piesă, la fel ca și cartea – dau mult spațiu spre visare și imaginație. Recomand citirea cărții în avans pentru cei care nu au apucat sa o facă, pentru a fi surprinși de scenografie care sunt sigură că este altfel decât și-a plămădit-o fiecare în sine. O carte precum cea a lui Exupery oferă unei piese o plajă largă de idei creative pentru scenografie.

Mi-au plăcut scheletele metalice pentru că mi-au inspirat simplitatea la care se pot reduce lucrurile așa cum bine zicea un personaj: „Tot ceea ce e complicat, e de fapt, foarte simplu.” Piesa redă un miraj între absurdul scenografiei și logicul aparent al vieții noastre. Sau, cel puțin, logica pe care o impunem noi înșine, valorificând ceea nu există ori ceea ce nu e important cu adevărat și uitând de esența eului.

Micul Prinț este mai mult decât povestea unei ființe cu final amăgitor. Este metafora vieții fiecăruia, e simplitatea pe care o dăm firii lucrurilor. E firescul. Subiectul m-a făcut să meditez pe marginea trecerii noastre prin timp și a percepției pe care o avem.

Povestea lui Exupery e jucată cu drag și pasiune, e o piesă pentru copilul interior care poate fi urmărită la orice vârstă și înțeleasă diferit în mai multe etape de viață. Copiii se vor regăsi în ei înșiși, iar adulții vor fi fermecați de simplitatea oferită de ochii unui copil ce vede lumea si pe sine.

Jocul actoricesc m-a conectat de scenă și m-a detașat de lumea noastră, reală, pe care am simțit-o deodată fermecătoare, căci „fiecare pe planeta lui, piere.” Am regăsit cu o deosebită plăcere sunetele hang-ului în muzica orchestrată de Ada Milea și a fost o plăcere să-i urmăresc pe Dorina Chiriac și pe Dan Rădulescu. În viață părem a avea nevoie de atât de multe, dar nimic nu pare mai important decât să vezi. Și „nu vezi bine decât cu inima”.

Cartea poate fi comandată aici: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupery.

Distribuția:

Micul prinț                         Dorina Chiriac
Aviatorul                             Bogdan Cotleţ
Șarpele                                Valentin Teodosiu
Regele                                 Eugen Racoți
Înfumuratul și Geograful Alexandru Bogdan
Lampagiul                           Dan Rădulescu
Afaceristul                         Lucian Ionescu
Fata                      Sara Chifor / Miral Solcanu
Băiat                     Tudor Roșu / Vlad Bazgă

Bilete online se găsesc aici: Bilete online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *