Și negru și alb și gri la Teatrul Metropolis

Mi-am dorit de multă vreme să văd piesa asta: Și negru și alb și gri. Bilete se vânează greu, de ce să vă mint. Dar cu ceva determinare, puteți găsi.

Când am ajuns în fine la pomul lăudat, am descoperit radiografia unei familii redată în toate nuanțele ei. Am aflat cu această ocazie că dacă pățești un accident vascular cerebral, e posibil ca personalitatea să ți se modifice. De exemplu, dacă ești o femeie blândă care acceptă fără discuții – orice, să constați deodată că nedreptatea nu te mai satisface și acționezi brusc în sensul opus. Cam așa a făcut și eroina din piesă, luând la rând toate rudele care au abuzat de ea. După ce redactează un jurnal al nedreptăților suferite de-a lungul vremii, începe distracția.

Am savurat cele două ore în compania unor personaje bine conturate, în preajma unui dialog cursiv și a unui joc actoricesc bun.

Amintind puțin de Sieranevada, piesa de la Metropolis este cu și despre umor, ironie, prostie, sexualitate, cu un text excepțional dublat de o distribuție remarcabilă.

Distribuție: Dana Dogaru, Carmen Tănase, Mirela Oprișor, Natalia Călin, Adrian Titieni, Vlad Zamfirescu, Tudor Aaron Istodor.

Text & regie: Mimi Brănescu.

Biletele pot fi achiziționate urmărind linkul: bilete online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *