Expoziția PARCURS la Arcub

Pașii m-au purtat prin Centrul Vechi al Bucureștiului pentru a vedea o expoziție de artă modernă. În sediul ARCUB, la etaj, PARCURS BRU>><<BUH invită la o călătorie între operele de artă expuse, permițând pelerinului să facă legătura între lucrări, spre a-și căuta și regăsi copilului interior.

Îmbinând lucrări picturale, de sculptură, artă textilă, fotografie, instalații video și performance, Pierre Van Hulle și Léa Scope, doi artiști belgieni – surprind prin diversitatea de materiale folosite și a formelor de expresie.

Pierre Van Hulle a absolvit cinematografia, iar proiectele sale implică atât proiecții cât și arte plastice. Léa Scope este absolventă a Academiei de Arte Frumoase, iar în 2013 creează Léascopul, imaginat ca un laborator de experimentare transdisciplinară care capătă viață cu ajutorul personajelor.

Astă-seară, Lea ne-a oferit un moment interactiv în care a cusut simbolic o pânză găurită. Ea a dorit astfel să vindece rănile provocate de gloanțele unui terorist care a pătruns într-un muzeu acum câțiva ani.

Expoziția poate fi vizitată până pe 1 aprilie 2018.

Curator: Simona Tărtăcuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *