Călătorie pe Valea Prahovei – Muzeul Sinaia

Una din cele mai frumoase suprize pe care le-am avut într-o vizită pe Valea Prahovei – un muzeu deschis în 2015 care mi-a plăcut mult, fiind recondiționat cu fondurile Primăriei și studenți voluntari la arte.

Muzeul Sinaia este situat în incinta Palatului Știrbei care a fost reședința de vacanță a generalului Emanuel  Florescu  și a Alinei (Alexandrina) Stirbei. Clădirea a fost ridicată între anii 1874 – 1875 de arhitectul olandez Josef Jacob Schieffleers  la dorința fiicei lui Barbu Bibescu-Știrbei. Astfel, impozanta vilă devine cea mai veche construcție civilă a orașului, după ce prima vilă construită în Sinaia – cea a lui Dimitrie Ghica, a fost dărâmată pentru a face loc… Casinoului Sinaia.

Situat între Telecabina din Sinaia și hotelul New Montana, muzeul oferă informații interesante despre viața principesei Alina Știrbei, măritată și divorțată de două ori, dar și despre personalități care au trăit și au creat în Sinaia.

Palatul este clădit din piatră, străjuit de două turnuri, având odinioară acces pentru trăsuri din două părți. Vizita este împărțită în 13 teme, dintre care: istoria orașului, salonul aristocratic, comorile din Bucegi, personalități, Orient Express, etc.

După tur, în sufrageria palatului se poate savura o cafea privind peisajul pe care foștii proprietari l-au admirat prin geamurile generoase, iar pentru cei care doresc o experiență deosebită, la etaj se află camere care pot fi închiriate.

Program de vizitare: Mi – D, 10 -18.

Adresă: Bd. Carol I nr. 28 (Aleea Serei), în spatele hotelului New Montana.

Preț bilet: 15 lei/persoană.

 Booking.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *