Turist în București: Muzeul vârstelor

Din când în când, ochii sufletului au nevoie să vadă frumosul. La ceas de poveste, am găsit un locșor unde fiecare poate să depene istoria străbunilor pe care-i purtăm în noi: Muzeul vârstelor.

Localizare

Pe Podul Mogoșoaiei, așa cum era denumită în trecut… Calea Victoriei – s-a redeschis mândră, casa Filipescu-Cesianu. Reamenajată în stil Belle Epoque de către avocatul Constantin Cesianu, reședința a fost cămin pentru câteva dintre familiile aristocratice ale vremii.

Colțul străzii Sevastopol cu Calea Victoriei poftește vizitatorii în Muzeul vârstelor printr-un parc amenajat cu bănci, statui și chaisse-longue-uri pe care te poți relaxa citind cărțile lăsate pentru relaxare la umbra copacilor.

Ce poți vedea?

Sunt multe poveștile care se vor perinda în acest spațiu, dar vei putea vizita:

  • Galeria poartă călătorul prin viața zilnică a celui ce ar fi putut fi oricare din noi acum câteva sute de ani; găsim informații utile despre bolile de care se suferea atunci, veșmintele îmbrăcate ori viața de zi cu zi.
  • Prima parte a muzeului povestește despre evoluția antropologică comparativă în spațiul bucureștean, începând cu secolul al XVI-lea.
  • Aflăm cum ni s-a schimbat înălțimea, greutatea, fizionomia, dar și obiceiurile, mentalitatea ori abilitățile în ultimii trei sute de ani.
  • Infomații despre evoluția demografică a orașului, a sistemului educațional, a fizionomiei urbane și a vieții de acasă.
  • În interior se află reconstituirea spațiilor de interior urban și o colecție interesantă de piese vestimentare de origine orientală, caracteristice secolului al XVIII-lea.
  • În afara pieselor de mobilier, spațiul include o colecție de obiecte expuse cronologic ce relevă evoluția tehnologiei, inclusiv accesul ei către categorii sociale medii și comportamentul față de distracție.

Expozițiile temporare din acest spațiu pot fi consultate aici: Muzeul Bucurestiului. Vizitare plăcută!

Program și bilete

Preț bilet intrare – 6 lei. Luni, marti: închis. Miercuri-duminică: 10-18.

Adresă: Calea Victoriei 151, București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *