Când partidul te vrea petrecăreț sau P.A.R.T.Y.

Printre picăturile ultimei luni, am ajuns la avanpremiera P.A.R.T.Y.

Localul care găzduiește piesa se numește Point – este  un amestec de arhitectură iscusită, decor romantic-industrial cu inserții de bar și restaurant ce oferă un hub numai bun pentru piese de teatru, workshopuri ori conferințe.

Din curtea presărată de viitori spectatori, am pășit în holul generos, urcând cu emoția necunoscutului spre etaj.

Scenografia extrem de vie, colorată, a cărei prezență situează piesa într-o casă din zilele noastre care m-a cucerit prin atenția la detalii. Am zărit multă creativitate așezată într-o sufragerie ale cărei personaje păreau a se bucura de o petrecere. Căci asta este prima impresie pe care am avut-o: niște tineri simpatici dau o petrecere.

Motivul adunării lor devine prilej de bairam pentru spectator, dar este unul serios dezbătut de așa zișii intelectuali: înființarea unui partid care să militeze pentru problemele concrete ale zilelor noastre, cum ar fi terorismul, ipocrizia, încălzirea globală, salvarea planetei.

Piesa aruncă într-o satiră delicioasă planul politic al vremurilor noastre, vindecând prin umor problemele care apar în cascadă și dispar într-un vortex care oferă parcă o infinitate de capcane pentru viitorii politicieni.

Adaptarea și traducerea piesei sunt extrem de bine făcute, iar regia nu a pregetat să mă uimească în cel mai plăcut mod.

 

P.A.R.T.Y.

Autor: Tom Basden

Regia: Anca Maria Colteanu
Scenografia: Bogdan Costea
Asist. scenografie: Ana Ivan
Video design: Matei Mihai Visuals & Cristina Zainea
Muzica: Dididomino Davide
Traducerea: Deea Avram, Ilinca Harnut, Simona Cuciurianu
Make-up: Mihaela Vasiloi

Distribuția:
Emilian Mârnea / Radu Micu
Andrei Morariu
Ilinca Hărnuţ
Simona Cuciurianu
Rareș Andrici

Durată: 1h20’ (fără pauză)

EDIT 04.06.2018 Piesa se joacă în cadrul ARCUB pe data de 08.06.2018. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a ARCUB sau online la https://www.bilet.ro/arcub.php.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *